10 gode grunde til at spille flere spil sammen

0
spil
BOX QUIZ har lavet små quizzer i flere år. Vi har samlet nogle af de gode grunde til at spille analoge spil, fx en quiz, sammen med familie og venner. Og det er samtidig 10 gode grunde til at lægge nogle spil under juletræet i år.

Lad os starte med at få definitionen på plads: Et analogt spil er fx Backgammon, Skak, Ludo, Matador, alle slagt kortspil, alle slags brætspil, spil med eller uden spilleplade som lægges på et bord og alle spil med en terning. Et analogt spil foregår med andre ord IKKE på en pc, Mac, iPad, smart phone, PlayStation eller noget i den dur. I analoge spil sidder vi over for hinanden, ser hinanden i øjnene, holder øje med at ingen snyder, småsnakker om livet, får lidt at drikke og spise og gør alt hvad vi kan for at vinde. Det er konkurrence og samvær, når det er bedst.

Analoge spil, hvor vi ser hinanden i øjnene, er gode for parforholdet, familielivet og venskaberne. Man bliver aldrig for gammel til at spille analoge spil. Den slags spil er perfekte til at bryde isen med nye venner og på en date, grine med de gode gamle venner eller simpelthen hygge sig med hele familien!

Læs vores 10 bud på, hvorfor de gode gammeldags spil øger vores livskvalitet, og hvorfor vi skal spille flere spil med hinanden.

1. Du skal ikke bruge strøm til et analogt spil. Du kan spille det alle steder: Mens du venter på et fly i lufthavnen, når du er på camping, når du skal blive klogere på arbejdet og når du har tid til overs.

2. Analoge spil lærer os nogle at livets vigtigste lektier: At vente på vores tur, at følge nogle regler som andre har lavet, at holde os inden for rammerne (af spillet) og at få samarbejdet om at kæmpe imod hinanden til at fungere. Og vigtigst er nok, at man i analoge spil kan lære at tabe med stil. Det kan både børn og voksne have glæde af at øve sig i.

3. Der findes 3 slags analoge spil: Dem som baserer sig på viden/strategi; dem som baserer sig på held, og dem som har begge elementer. Spil som baserer sig rent på held er ofte dem, vi spiller med mindre børn som fx vendespil og en lang række klassiske kortspil. Spil som rummer både held og viden er ofte de sjoveste for de fleste, fordi alle spillere har en reel chance; også de spillere som måske ikke har den store paratviden eller ikke er de store strateger. Terningen er deres bedste ven eller tilfældigheden i, hvilket kort man får, og det kan være en glimrende nøgle til at give de bedrevidende baghjul. Slap af og lad heldet vise dig vej.

4. I analoge spil er reglerne skrevet ned på et stykke papir. Dem skal vi bare følge, og så behøver vi ikke tænke på så meget mere. Det er en kæmpe modsætning til det virkelige liv, hvor vi som bekendt ikke ved, hvad der sker lige rundt om hjørnet. Brug de analoge spil til at slappe af fra hverdagens stress, og nyd at nogle andre har bestemt reglerne for dig.

5. Spilletiden i analoge spil er blevet kortere end i gamle dage. Derfor kan vi lettere finde tid til at spille dem. Og måske endda spille dem flere gange i træk.

6. Vi vil gerne underholde os sammen i en tid, hvor det er nemt at være sammen på de sociale medier eller i onlinespil uden egentlig at være sammen. De analoge spil skaber fællesskab og appellerer dermed til alle, som gerne vil være mere sammen med andre.

7. I analoge spil behøver vi ikke følge med i hver eneste bevægelse, som vores modspillere laver. Vi skal selvfølgelig holde øje med, at vi ikke bliver snydt, men det er på en helt anden måde end i elektroniske spil, hvor hurtighed ofte er den vigtigste parameter, og der nærmest ikke er tid til at kigge væk. I et analogt spil kan vi godt tale om livet og det, som interesserer os, drille hinanden og grine, uden at handlinger i spillet går tabt. Derfor er det en udbredt misforståelse, at børn slapper af med deres iPad eller smartphone. Det gør de faktisk ikke. De slapper derimod af, når de spiller noget så simpelt som fx Fisk eller Krig sammen med mor og far.

8. Vi kan alle have brug for en icebreaker. Det kan være på en date, til et middagsselskab som er lidt træt, og hvor der bliver snakket lidt for lidt, og det kan være i forbindelse med et kursus på jobbet. Når først spillet er ud af æsken, føler man ikke, at man SKAL tale. Man kan sige noget eller lade være. Alene det gør det meget nemmere bare at tale om et eller andet og sige et par ord uden at det lyder akavet. Pludselig handler det nemlig om noget helt andet end os. Det handler om det, som er på bordet, og så kan mange slappe bedre af.

9. Et spil får dig til at tænke på noget helt andet end det, du ikke nåede på arbejdet før weekenden, din dårlige samvittighed over et eller andet og alt det, du i øvrigt aldrig når. At spille lige før du skal i seng er god terapi både for børn og voksne. Man sover godt efter et godt analogt spil.

10. Analoge spil er sjove på tværs af generationer. Det kan være svært at få de gamle med på spil på iPaden eller computeren, men et spil med børn og børnebørn som foregår på et bord skaber bare en så hyggelig stemning, at vi slet ikke har brug for elektronikken til at underholde os med. Og vi kan meget bedre huske hyggen i de analoge spil end i onlinespillene. Hvornår har du sidst spillet et hyggeligt onlinespil med familien?

Så giv slip på hverdagen, og kast dig over et hyggeligt spil.

spil-2

 

Tekst & foto: Box Quiz

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy