Ambitiøst og stort anlagt værk om Gudenåen

0

Ny bog tager læseren med på en kulturhistorisk vandring langs Danmarks længste vandløb

gudenaaDen lange Gudenå har været livsgrundlag for utallige generationer af mennesker helt tilbage fra stenalderen, og Gudenåen med sit store opland er derfor skueplads for en stor mængde af dansk historie og kultur, som forfatter Jesper Asmussen fremstiller i sin omfattende udgivelse. ”Gudenåen – Fra Tinnet Krat til Kattegat”.

Gudenåen blev til under den forrige istid for godt og vel 14.700 år siden, da isens trykkende bevægelser samt smeltevandsfloder skabte de smukke, jyske tunneldale, heriblandt Gudenådalen. Gudenåen og hele dens omegn er et interessant naturområde, som denne bog på lettelse måde viser hen til. Gamle og nye landkort gør det sammen med fotografier overskueligt, så steder, begivenheder og naturforhold nemt samles til en helhed.

”Gudenåen – Fra Tinnet Krat til Kattegat” beretter om midtjyske borge, broer, bynavne, dyr, fiskevand, folkelige fortællinger, herregårde, istidslandskaber, kildevæld, kirker, landbrug, oldtid, transport, vandmøller og meget mere. Et stort anlagt og unik bogudgivelse, der i mange år frem vil være det store værk om Gudenåen.

Forfatter Jesper Asmussen er oprindelig læreruddannet i musik og geografi (samt historie), og har virket som lærer igennem en lang årrække. Undervejs har han skrevet et utal af bøger, heriblandt en række danske kulturelle og historiske ”rejsebøger” i lighed med hans nyeste Gudenå-bog. Jesper Asmussen har i øvrigt tidligere spillet tromme i Den Kongelige Livgarde, og er i dag – ved siden af forfattergerningen – rejseleder og guide, som viser turister rundt, både inden- og udenlands.

Bogen udkom d. 14. juni 2016.

Gudenåen – Fra Tinnet Krat til Kattegat // Jesper Asmussen

TURBINE Forlaget // ISBN: 978-87-406-1072-7 // 256 sider // Vejl. Pris 249,95 kr.

Turbine

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy