Beskyt dit hjem effektivt mod ubudne gæster

0

Beskyt dit hjem effektivt mod ubudne gæster – Modelfoto Colourbox

Indbrudstyve er altid på arbejde, men med få midler kan du selv gøre noget for ikke at blive en del af indbrudsstatistikken. Her får du 10 gode råd til, hvordan du beskytter dit hjem mod indbrud.

Ifølge Danmarks Statistik var der i første kvartal 2016 9.407 anmeldte indbrud mod private hjem. Det er 1.085 flere end samme kvartal sidste år. En stigning på ca. 13 %. Der skal imidlertid kun små tiltag for at beskytte dit hjem bedre mod indbrud. Det kan være at klippe hækken, så man kan kigge over den, lade opvasken stå og bede naboen holde øje med dit hus.

10 gode råd til forebyggelse af indbrud

  1. Beskyt husets indgange. Yderdøre og vinduer kan være lette at brække op med et koben, og dermed blive nemme adgangsveje for indbrudstyve. Derfor kan det være en god idé at skifte til sikkerhedsklassificerede yderdøre og vinduer, da de er lavet af materialer, som gør det ekstra svært at begå indbrud. Vær desuden opmærksom på terrassedøre, kælderdøre og vinduer, som vender væk fra vejen og naboer. De kan især være oplagte adgangsveje for indbrudstyve.
  2. Giv hoveddøren en ekstra lås. Sæt låsen i en afstand på omkring 40 cm fra den eksisterende lås. Det vil gøre det sværere at brække døren op. Derudover kan du skifte låsecylinderen i den eksisterende lås til en mere sikker type, som gør det sværere at lirke døren op.
  3. Brug låse, sikringsbeslag og hængsler, som lever op til nutidens sikkerhedskrav. Hvis du er i tvivl, så forhør dig ved en låsesmed, som kan gennemgå husets låse sammen med dig, eller kontakt det nærmeste byggemarked for at få vejledning til bedre sikring af dit hjem.
  4. Underret naboerne, når du tager på ferie. Så er der altid nogen, som holder et vågent øje med dit hus, når du ikke er der. Bed naboen tømme postkassen, slå græsplænen og bruge din skraldespand. En fuld skraldespand signalerer, at der liv og hverdag i huset.
  5. Klip hæk og hold beplantningen lav, især omkring huset. Det er oplagte steder for uanmeldte gæster at gemme sig.
  6. Sørg for belysning indenfor og udenfor. Tilslut udvalgte lamper til en timer, som automatisk tænder og slukker lyset på bestemte tidspunkter af døgnet. Brug udendørsbelysning, som tænder ved bevægelse og sikrer, at indbrudstyve ikke kan færdes ubemærket omkring dit hjem.
  7. Lås værksted og redskabsskur, så der ikke er oplagte redskaber og værktøj til at begå indbruddet med.
  8. Lad opvasken stå og lad det rode. Det er med til at få hjemmet til at se beboeligt ud.
  9. Gem elektronik og værdifulde genstande af vejen. Undgå at friste med computere, iPad’s og mobiltelefoner, som ligger fremme. Det kan også være din dyre taske, som står fremme i entreen.
  10. Installer et alarmsystem. Det beskytter dit hjem døgnet rundt og kan derfor virke forebyggende.

Hvis du vil sikre dit hjem mod indbrud, kan du kontakte dit nærmeste byggemarked. Medarbejderne er faguddannede og vil derfor være i stand til at guide dig gennem dine valg af sikkerhedssystemer, beslag, låse, døre og vinduer. Hos byggevarekæden XL-BYG finder du f.eks. et bredt udvalg af produkter og artikler til sikring af hjemmet. Kæden har endvidere udgivet en gratis brochure om sikring af boligen, ligesom du på kædens hjemmeside kan finde vejledninger til forskellige former for indbrudssikring, som du selv kan foretage.

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy