chili con carne

0

chili-con-carneINGREDIENSER

1 ½ kg hakket oksekød
1 kg oksekød skåret i tern på ca. 1 ½ -2 cm
4-5 spsk. rapsolie
3 store løg
2 røde peberfrugter
2 gule peberfrugter
8 fed hvidløg
1 rød chili
2-3 spsk. oregano
2 spsk. spidskommen
2 spsk. brunfarin
1 l kalvefond
3 ds. flåede tomater
100 g tomatpuré
2 ds. røde kidneybønner
2 ds. hvide bønner
Salt og friskkværnet peber

I KØKKENET

Skær løg og peberfrugter i grove tern. Hak hvidløg og chili fint. Find de øvrige ingredienser frem.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte, høj varme. Sæt stegegryden i GBS®-risten, og lad gryden varme godt op. Hæld olie i gryden og afbrun kødet; først det udskårne og dernæst det hakkede. Sæt det brunede kød til side, og læg nu løg og hvidløg i stegegryden. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Lad løgene stege, til de begynder at tage farve. Læg kødet tilbage i stegegryden.
Tilsæt de flåede tomater, tomatpuré og kalvefond, til det står et par centimeter over kødet. Tilsæt hakket, rød chili, oregano, spidskommen og brun farin, og rør rundt i gryden.
Klargør grillen til indirekte, høj varme. Lad retten koge ganske svagt i mindst 2-3 timer under låg. Tilsæt ekstra kalvefond undervejs, hvis den koger tør. Rør i chili con carnen undervejs.
Tilsæt bønner og peberfrugt, og lad retten simre i yderligere 30 min. Smag til med salt og peber.

TIP

Intensiver evt. styrken med frisk chili.

PERSONER: 10
FORBEREDELSE: 30
TILBEREDNING: 3t. 30 min.
GRILLMETODE: Direkte/Indirekte
SVÆRHEDSGRAD: Middel
UDSTYR: Weber Original™ Gourmet BBQ System Stegegryde
GRILLTEMPERATUR: 220 °C

Weber

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy