Fortællingen om Danmarks gastronomiske revolution

0
Danmarks madrevolutionNy bog fortæller den samlede historie, om hvordan Danmark udviklede sig fra gastronomisk udørk til verdensberømt restaurantdestination.

I 1648 udkom for første gang en trykt kogebog i Danmark, som 300 år senere fik sin første kinesiske restaurant. I 1950’erne spirede den folkelige interesse for højgastronomien, som slog igennem i 1970’erne, hvor danskerne lærte at sige “stjernekok.” I 1980’erne kom de første Michelin stjerner til København, som i de følgende årtier udviklede sig til en verdensberømt restaurationsby.

Ovenstående er nogle af de begivenheder der omtales og perspektiveres i bogen Danmarks gastronomiske revolution, som gennemgår den historiske udvikling og bringer interviews med nogle af de mest betydningsfulde gastronomiske nøglepersoner.

Forfatteren har fulgt udviklingen tæt, siden 1978 hvor han gik i lære som kok og frem til i dag, hvor han har anmeldt cirka 700 restauranter. “Udviklingen var i gang, længe inden Noma blev nummer et på Worlds 50 Best Restaurants-listen, og Rasmus Kofoed vandt Bocuse d’Or. De to begivenheder var kronen på værket, efter den lange dannelsesrejse dansk højgastronomi havde foretaget,” siger Ole Troelsø, som har været gastronomiredaktør på Børsen siden 2001.

Danmarks gastronomiske revolution er skrevet af Ole Troelsø og udgives af Forlaget Lucullus. Bogen er i hardback på 300 sider i formatet 17×24 cm. Vejl. uds. 295 kr. ISBN: 9788799551644.

 

 

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy