Havedesignere dyster om guld

0

havedesign2017

Når Haveselskabets store haveshow ”Cph Garden 2017” løber af stablen fra 21. til 25. juni 2017, bliver et af tilløbsstykkerne de otte showhaver, som dyster om guld, sølv og bronze. Haverne er tegnet af nogle af landets bedste havedesignere, der her får mulighed for at vise deres ypperste kunnen.

Haveinteresserede kender sikkert fænomenet fra udlandet f.eks. fra de store engelske haveshows som Chelsea Flower Show i London, men det er første gang havedesignere får mulighed for at dyste om guld i havedesign i Danmark.

De otte showhaver har vidt forskellige temaer og tilgange, men de har det til fælles, at de hver især er et såkaldt showpiece, der skal vise nye tendenser og inspirere publikum til at tænke nyt, når det gælder design, plantevalg og brug af haven.

Stærk fagjury skal bedømme showhaverne

Showhaverne bliver vurderet af en fagjury ud fra samme kriterier, nemlig: Overordnet indtrykKonstruktionBeplantning og Koncept & Design.

Haveselskabet har samlet en håndfuld erfarne fagfolk i juryen. Den består af nogle af landets bedste landskabsarkitekter samt den erfarne, engelske havedesigner Annie Guilfoyle, der kommer til København for at medvirke i fagjuryen.

Otte showhaver kæmper om guldet

De otte showhaver, der dyster om at blive Cph Gardens bedste showhave, er:

  1. Dorte Kvist med en Vild og vidunderlig urban oase (kommerciel partner: Gardena).
  2. Signe Wenneberg med Den bæredygtige Byhave.
  3. Nina Ewald og Birgitte Busch med En have mellem himmel og hav (kommerciel partner: Louis Poulsen).
  4. Lise Bollhorn med Den blomstrende have.
  5. Nete Højlund med Dream a little dream (kommerciel partner: Juliana Drivhuse).
  6. Lars Juncker og Anne Fischer Stausholm med New Nordic Nature – en moderne vandhave.
  7. Karen Dahl, Mette Rønne, Frank Kirkegaard, Henriette Lyngsted og Liselotte Juul Jensen med Den spiselige have (kommerciel partner: NemaSlug).
  8. Seernes drømmehave – i samarbejde med TV2 Fri (kommerciel partner: Silvan).

Vinderne offentliggøres på Cph Garden i løbet af torsdag den 22. juni 2017.

Få et smugkik på showhaverne her: https://haveselskabet.dk/cphgarden/otte-showhaver

Seernes drømmehave

Den ottende showhave bliver helt speciel. Her skaber TV2 FRI nemlig en have, baseret på seernes mest brændende haveønsker. Seerne får mulighed for at indsende deres haveønsker, som bliver samlet, sorteret og realiseret i én stor drømmehave.

”TV2 FRI har virkelig fat i havefolket, og mange har fulgt med i skønne haveprogrammer som En have i gave med bl.a. Dorte Kvist og Hellas Have med Hella Joof og en masse, kendte danske haveeksperter. Derfor er det oplagt for os at lave denne ottende showhave sammen med TV2 FRI og deres seere – og vi glæder os virkelig til at se, hvad sådan en Seernes Drømmehavekommer til at rumme”, fortæller Charlotte Garby, direktør for Haveselskabet, som arrangerer Cph Garden.

Inspireret af legendariske flower shows

På Cph Garden 2017 kan både fagfolk og haveentusiaster opleve det ypperste inden for nordisk havetradition. Udover de otte showhaver kan de besøgende opleve 12 mindre udstillingshaver, over 150 udstillere og et overflødighedshorn af arbejdende værksteder og foredrag med førende haveeksperter fra ind- og udland.

”Danmark er kendt i udlandet for design, arkitektur og mad – gennem de seneste år har vi huset nogle af verdens bedste restauranter. Nu er det på tide, at vi også viser den smukke, nordiske havetradition frem. Her i Haveselskabet er vi i mange år blevet spurgt om, hvorfor vi ikke arrangerer store, flotte blomster- og haveudstillinger, som de gør det i England. Og nu kan vi endelig svare: Det gør vi også,” siger Charlotte Garby.

Haveselskabet mærker allerede stor interesse fra både ind- og udland, og forventer op mod 20.000 besøgende ved Cph Garden 2017.

Juryen som skal bedømme showhaverne består af:

Annie Guilfoyle, havedesigner (UK)
Underviser på Dixter House & Gardens i England. Skriver for The Society of Garden Designers Magazine. Er med i Royal Horticultural Societys Show selection panel og dommer ved Society of Garden Designers Annual Awards.

Signe Moos, landskabsarkitekt MDL og partner i moos+looft landskabsarkitekter
Har stor erfaring med planlægning og udvikling af friarealer i stor såvel som lille skala. Formgivning og planteanvendelse er spidskompetencerne.

Steen Himmer, Gentofte Kommune, planteskolegartner og landsskabsarkitekt
Arbejder med bevaringsplaner og grønne anlægsprojekter i Gentofte Kommune. Har erfaring som dommer i ”Nordic Green Space Award” og som jurymedlem for ”Dansk Landskabspris”.

Kim Tang, fagkonsulent, landskabsarkitekt og ansat hos Danske Anlægsgartnere
Har stor erfaring inden for anlæg af haver. Medvirker også til udviklingen af DR’s haveprogrammer Ønskehaven og Hokus Krokus.

Laila Sølager, havearkitekt, Have-ideer.dk
Har arbejdet som havearkitekt siden 1992 med særligt fokus på den frodige prydhave. Holder foredrag i hele Danmark og har skrevet flere havebøger, bl.a. Politikens Store Havebog (i samarbejde med landskabsarkitekt Jane Schul).

Praktisk info

Cph Garden finder sted i Valbyparken 21.-25. juni 2017. Billetter koster 250 kr. pr. dag. Billetter sælges via Billetto.

Læs mere om haveshowet ”Cph Garden 2017” på Haveselskabet.dk/cphgarden. Her offentliggøres der frem mod åbningen den 21. juni 2017 nyheder om det store haveshow.

For yderligere info kontakt presseansvarlig Regine Wowk på regine@wowk.dk eller 51 29 36 74 eller marketingchef i Haveselskabet Bente Yde Enert på telefon 40 40 24 20.

 

Fakta om Haveselskabet

Haveselskabet er en non-profit forening, hvor 30.000 entusiastiske og haveglade medlemmer inspirerer hinanden til at få endnu større glæde af haven.

Haveselskabet udgiver medlemsmagasinet “Haven”, som vores medlemmer modtager 10 gange om året. “Haven” kan ikke købes i løssalg i butikkerne.

Haveselskabet har Haveselskabets Have på Frederiksberg, driver Haveselskabet.dk og Haveselskabets rådgivning, hvor medlemmer kan få gratis og uvildig ekspertrådgivning.

Haveselskabets lokale afdelinger arrangerer hvert år over 1.000 havearrangementer og Åbne Haver i hele landet.

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy