Husker du også fuglene ved hækkeklipning?

0

Det er nu tid til hækkeklipning, og en gammel regel siger at hækken bør klippes før St. Hans, men er fuglene også enige i det?

Specielt solsorte er glade for at yngle i villahavernes hække, og får gerne 3 – 4 kuld om året. Typisk er denne fugl den første til at få unger, og en af de sidste til at slippe det sidste kuld. – Men hvad gør man så, hvis man gerne vil være sikker på at skåne fuglene?

Stihl, der med sit store udvalg indenfor blandt andet hækkeklippere, er en af de store spillere på markedet for havemaskiner, tog kontakt til Palle Nymand, tidl. lokalformand for Dansk Ornitologisk Forening. Han har dette råd: “Hold generelt øje med om der er en voldsom skræppen, for så kan du være i nærheden af en rede. Gå en tur langs med hækken, ryst lidt i grenene, og hvis der skræppes eller flyver en fugl ud, så check efter om der er en rede. Skulle uheldet være ude, og reden ikke er tom, – så klip udenom, så den fortsat er skjult for solsortens naturlige fjender. Desværre kan man ikke præcist sige, hvornår det sidste kuld er ude af reden, idet det afhænger af vejr og vind”.

Det omkringliggende miljø skånes optimalt, såfremt der benyttes en batteridreven hækkeklipper. Ydermere er det godt for brugerens sundhed, idet denne type maskine både er let, støjsvag og uden udstødningsgasser.

Hele Stihl´s batterisortimentet fra 18 V maskiner til den lille villahave, op til 36 V maskiner til den store park, kan opleves på udstillingen CPH Garden, der slår dørene op i Valby Parken den 21 – 25 juni.

 Foto & Tekst: Stihl

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy