Interview med Solvejg Outsen fra TUBA

0
Solveig outsen

Solveig outsen

Solvejg Outsen fra Skive startede i februar måned som psykolog og familieterapeut ved Tuba. Vi var heldige at fange Solvejg til et par hurtige spørgsmål om vejen ind i faget, og om hvorfor de unge står hende særlig nær.
God læselyst!!

Hvorfor blev du psykolog:

Min mor tog en efteruddannelse som familieterapeut ved Kempler Instituttet, da jeg var ung teenager. Hun var selvfølgelig meget optaget af det og talte meget om det hjemme. Desuden havde hun bøger og artikler liggende, som jeg endte med at læse. Blandt andet var Jesper Juuls ”Dit kompetente barn” lige udkommet, og det var stadig lidt nyt og små-provokerende at påstå, at børns følelser og grænser skulle tages alvorligt på lige fod med voksnes – og at opdragelse ikke handler om at skabe lydigebørn. For mig gav det dog uden videre rigtig god mening – jeg havde jo også en alder, hvor jeg nemt kunne sætte mig ind i børneperspektivet endnu. Jeg var også med på en familie-weekend på uddannelsen, hvor jeg overværede undervisningen, som primært er træning af terapeutiske samtaler. Det var jo vildt fascinerende at få lov til at sidde med på sidelinjen af flere terapeutiske samtaler. Og først og fremmest havde jeg følelsen af, at hele menneskesynet bag den måde at se familier – og de børn og voksne, der lever i dem – var ret værdifuldt. Derfor besluttede jeg, at det ville jeg rigtigt gerne arbejde med. Så jeg valgte faktisk min efteruddannelse som familieterapeut, før jeg valgte min grunduddannelse som psykolog. At blive psykolog var sjovt nok mest et skridt på vejen for mig. Og så var det en måde at sikre mig, at jeg havde den teoretiske ballast i orden og ikke gik glip af noget.

Hvad er det bedste ved dit job som psykolog og familieterapeut:

Jeg kan ikke forestille mig noget mere meningsfuldt end at arbejde med menneskers trivsel og udvikling. Jeg føler mig utroligt privilegeret over at have et job, jeg altid gider at stå op til. Det er nemlig umuligt ikke at blive optaget af det, når jeg sidder sammen med et andet menneske og taler om det, der er aller mest betydningsfuldt for dem. Og forhåbentlig sammen med dem finder nogle nye veje at gå, som løsner op for en svær situation eller smertefulde følelser.

Hvilke forventninger har du til dit nye job:

Jeg glæder mig først og fremmest meget til igen at skulle lave terapi (efter et år med en anden type psykologarbejde). Og jeg har altid rigtigt godt kunnet lide at tale med unge mennesker, som ofte er meget åbne – selv når de har svære vilkår bag sig. Det at skulle hjælpe netop TUBAs unge, ser jeg frem til af den ekstra årsag, at det er unge, som i en stor del af deres opvækst har måttet have deres fokus på den af deres forældre, som har drukket for meget – nogle gange begge forældre. Det er altid (i forskellig grad) på bekostning af den unge selv og deres egne følelser, behov og grænser. Derfor vil det være en stor fornøjelse at være med til at hjælpe dem med at få mere af det, de selv har brug for i deres liv.

Kort om familie, mand, børn osv.

Vi er flyttet fra Aarhus til Skive i 2007, fordi jeg fik job i byen (hos GR Psykologerne, som nu hedder Center for Relationspsykologi) og min mand på B&O i Struer. Han arbejder nu i Region Midtjylland, Viborg. Vores to børn går begge i skole i Skive.

LIDT OM TUBA: 

TUBA er en landsdækkende rådgivning for unge fra familier med alkoholproblemer, der er organiseret som en selvstændig organisation ejet af Blå Kors Danmark. Siden 1997 har TUBA været stedet, hvor unge fra alkoholfamilier kan henvende sig anonymt og gratis, når livet bliver uoverkommeligt. TUBA fokuserer alene på barnet/den unge fra alkoholfamilien, uafhængigt af om forældrene er i behandling eller fortsat er i misbrug.

Hjælpen i TUBA er først og fremmest rådgivning og terapeutisk støtte til at klare overgangen fra et familieliv centreret omkring misbrug til et mere tilfredsstillende eget liv for den unge. Støtten gives i form af individuelt tilrettelagte forløb enten i grupper eller som individuelle samtaler. Over 1000 unge er i øjeblikket i gang hos TUBAs specialiserede psykologer og psykoterapeuter fordelt på 19 afdelinger landet over.

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy