Lækker junkfood helt uden kød

0

junkfood2Fastfood og junkfood har ikke tradition for at være sundt, lækkert og vegetarisk. Men selvfølgelig kan en pizza laves uden kød og en brunch behøver ikke indeholde bacon og pølser.

Amanda Helberg og Eveline Johsson går i Sverige under betegnelsen ”Vores ukødelige lyster” når de forbereder vegetarisk mad. De to kvinder har sat sig for at lave lækker mad fra bunden og benytte så mange lokale råvarer som muligt. Og de principper kan sagtens forenes med de retter, der traditionelt betegnes som junkfood.

Men der er ikke meget junk over falafel lavet af gule ærter, burgere med en bøf af brune bønner eller friske forårsruller med gulerødder og agurker. Det er ikke fastfood, som den kendes fra McDonalds og Burger King, men nærmere den slags, som serveres fra de populære foodtrucks og madmarkeder, der popper op i byerne landet over. Lækkert, sundt og hurtigt kan sagtens forenes.

Vegetarisk junkfood indeholder også opskrifter til en lækker brunch eller skønne desserter, som vil imponere venner og familie, når morgenmaden eller aftensmaden lige skal piftes lidt op og den søde tand skal tilgodeses.

Januar er måneden for alverdens slankekurer og løfter om at spise sundere. Og nu er det muligt både at holde kuren og sætte tænderne i en velsmagende burger. Velbekomme!

Vegetarisk junkfood // Amanda Hellberg og Eveline Johnsson // på dansk ved Gitte Sloth Poulsen og Pia Sloth Poulsen
TURBINE 2018 // ISBN: 978-87-406-1781-8 // 126 sider // Vejl. pris 199,95 kr.

Tekst & foto: Turbine forlaget

Turbine

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy