Lakridsmuffins med dekorative fondantblomster

0
Opskrift og inspiration: Kager skal ikke blot smage godt. De skal også præsenteres flot, indbydende og gerne farverigt. Derfor er fondant blevet mere og mere populært til både overtræk på kager og som modellering af figurer, blomster og pynt.
Lakridsmuffins

Lakridsmuffins med fondantblomster.

Lakridsmuffins

1/2 vaniljestang
125 g rørsukker lyst
125 g smør blødt
2 æg str. M, stuetemp.
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt fint
1 dl kærnemælk
100 g chokoladeknapper, Hvid
3 tsk. lakridspulver rå

Smørcreme

100 g smør blødt
200 g flormelis
1 spsk. mælk

Fondantdekoration fra Odense Marcipan

250 g fondant hvid
100 g fondant sort
100 g fondant lyserød
50 g fondant grøn
Lidt majsstivelse til udrulning
Evt. grønne og lyserøde pulverfarver til dekoration

Fremgangsmåde:
Lakridsmuffins: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule rørsukker.

Pisk vaniljesukker, rørsukker og smør hvidt og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen mens du stadig pisker. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Tilsæt kærnemælk, hvide chokoladeknapper og lakridspulver og rør det sammen til en jævn dej.

Fyld dejen i 12 muffinsforme. Bag dine muffins ved 180⁰ C varmluft i ca. 20 min. til de er let gyldne. Lad kagerne køle helt af inden de opsmøres og overtrækkes.

Smørcreme: Pisk smør og flormelis sammen til det er luftigt. Tilsæt mælken og pisk videre til cremen er smidig. Smør de tolv muffins op med en smule smørcreme på toppen i et tyndt lag.

Fondantblomster: Udrul den hvide fondant i et tyndt lag majsstivelse. Udstik blomster som evt. males med pulverfarve og dekoreres efter eget ønske. Placer en grøn flad kugle fondant i midten af hver blomst, fastgør den med lidt vand. Lad blomsterne tørre i små “reder”, som laves af bagepapir, for at sikre at de holder formen.

Udrul dernæst sort og lyserød fondant. Udstik 6 runde sorte og 6 runde lyserøde låg, som placeres omhyggeligt på de opsmurte muffins. Afslut med de fine blomster på toppen.

Tekst & foto: Odense Marcipan
http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/bageopskrifter/lakridsmuffins-med-hvid-chokolade/

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy