Marcipankage med citron og streuseltopping

0
Saftig marcipankage med en syrlig citronsmag og sprød topping.
Holder sig frisk og god i flere dage og nok til 8 personer.
Marcipankage med citron og streuseltopping
Ingredienser

Kagedej

  • 150 g Dansukker Bagesukker
  • 150 g marcipan, revet
  • 150 g smør, blødt
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • Fintrevet skal af 1 øko citron

Streuseltopping

  • 30 g mandler
  • 30 g Dansukker Brun Farin
  • 40 g smør, koldt
  • 50 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk Dansukker Perlesukker

Pynt

  • Citronskal
  • Mynte
  • Dansukker Flormelis
Kagedej
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend til sidst hvedemel og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir.

Streuseltopping
Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blendt hurtigt sammen. Fordel i små klumper på kagedejen. Drys med perlesukker og bag kagen i 45-50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl kagen af i formen.

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

dansukker

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy