
Kagedej
- 150 g Dansukker Bagesukker
- 150 g marcipan, revet
- 150 g smør, blødt
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- Fintrevet skal af 1 øko citron
Streuseltopping
- 30 g mandler
- 30 g Dansukker Brun Farin
- 40 g smør, koldt
- 50 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 spsk Dansukker Perlesukker
Pynt
- Citronskal
- Mynte
- Dansukker Flormelis
Kagedej
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend til sidst hvedemel og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend til sidst hvedemel og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir.
Streuseltopping
Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blendt hurtigt sammen. Fordel i små klumper på kagedejen. Drys med perlesukker og bag kagen i 45-50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl kagen af i formen.
Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker