Røget brie med bær – skønt på terrassen

0

Røget-brieINGREDIENSER

1 brie á 200 g
Bær
100 g brombær
100 g blåbær
frisk estragon efter smag
2 spsk. brun farin

1 dl portvin

I KØKKENET

Skyl bær og estragon, og hak estragonen fint.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte, middelhøj varme.Sæt støbejernspanden i GBS®-risten, og lad panden varme op i 5-8 min. Brug evt. en alu-bakke, hvis du ikke har en pande. Hæld brun farin på, og lad den smelte. Tilsæt bær – og evt. portvin. Lad kompotten simre i ca. 10 min. Drys hakket estragon over efter smag. Tag panden eller bakken af grillen, og lad kompotten køle af.

Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme. Læg en håndfuld røgflis på risten eller i en røgboks, direkte over briketter eller brænderrør. Læg osten på grillristen (evt. en grønsagsbakke), når røgen udvikler sig. Luk grilllåget, og røg osten i ca. 10 min. til den er blød indeni. Tag osten af, og servér straks med kompot.

TIP

Brug evt. pære i stedet for bær. Server gerne med knækbrød til.

  • PERSONER: 4
  • FORBEREDELSE: 5 min
  • TILBEREDNING: 25 min
  • GRILLMETODE: Direkte/Indirekte
  • SVÆRHEDSGRAD: Let
  • UDSTYR: GBS® støbejernspande eller alu-bakke 1 håndfuld røgflis f.eks. æble eller kirsebær
  • GRILLTEMPERATUR: 180 °C

Tekst & foto: Weber Grill

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy