Tips til marcipan med smag – skovbær eller lakrids

0

Konfekt

Marcipan med smag er en hurtig og nem genvej til at lave smagfulde og fristende konfektstykker, kager og isdesserter. Lige nu kan der vælges mellem marcipan med skovbær eller lakrids i butikkerne

Efterårets to færdigblandede marcipaner fra Odense Marcipan er baseret på den velkendte originale marcipan, og der kan vælges mellem en frisk smag af skovbær og en fyldig lakridssmag.

Marcipan med smag er klar til brug i konfekt, kager og desserter. De kan hurtigt trilles til konfektkugler og overtrækkes. Marcipan med smag kan også røres i blød is til en delikat isdessert. Begge marcipaner kan naturligvis også indgå i kager og muffins, hvor den søde mandelsmag løftes med kraftige toner af skovbær eller lakrids.

En pakke marcipan med smag indeholder 150 g og koster 25-29 kroner i butikkerne.

Opskrift: Konfekt med lakrids24-28 stk.
150 g Odense Marcipan Lakrids
2 spsk. frysetørrede hindbær200 g mørk chokolade
Lidt knuste, frysetørrede hindbær

Ælt marcipan og tørrede hindbær sammen. Form ca. 24-28 små marcipanbrød. Temperer chokoladen over vandbad. Overtræk de små marcipanbrød og drys med tørrede hindbær. Lad overtrækket sætte sig og servér.
Opskrift: Valnøddebrød med skovbær20-24 stk.

Valnødder:

150 g valnødder
2 spsk. sukker
2 spsk. ahornsirup
En halv tsk. salt
20 g smør

Konfekt:
150 g Odense Marcipan Skovbær
100 g kold blød nougat
200 g mørk chokolade

Valnødder: Kom valnødderne på en tør, varm pande og lad dem riste i ganske kort tid. Kom sukker, sirup, salt og smør på og lad nødderne hygge sig ved lav varme, til de er gyldne og karamelliserede. Det tager ca. 2-3 minutter. Hæld dem ud på bagepapir og lad dem køle helt af.

Konfekt: 
Rul marcipanen ud til ca. 1 cm tykkelse. Rul nougaten ud i samme størrelse, det er nemmest mellem to stykker husholdningsfilm. Sæt den koldt. Læg marcipan og nougat sammen og sæt massen koldt igen. Skær 20-24 stykker af konfekten. Temperer chokoladen over vandbad. Fyld chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt chokolade på konfekten. Top med valnødder og servér kold.

kilde: www.odense-marcipan.dk

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy